Nieuws

SDG 9: Een duurzame en inclusieve infrastructuur? De bijdrage van FM!

9 maart 2021 | 1 minuut lezen

Naast duurzaam en inclusief, moet infrastructuur in 2030 voor iedereen toegankelijk en betaalbaar zijn. Duurzame en inclusieve industrialisatie moet voor meer banen zorgen en het moet het BNP verhogen. Ook de minst ontwikkelde landen moeten toegang hebben tot internet en er moet meer onderzoek komen naar technologie binnen de industriële sector.

In deze aflevering van Doe eens duurzaam! ligt de focus op hoe innovatie kan bijdragen aan duurzaam facility management, en de rol van FM in het creëren van toegankelijke openbare instellingen. Host Wim Oolbekkink (SDG House Utrechtse Heuvelrug) spreekt daar in digitale vorm over met Inge Knapen (Rijkswaterstaat) en Jan Peter van den Toren (Birch Consultants). 

FM heeft grote invloed op behalen SDG's

Doe eens duurzaam! is dé videoproductie over hoe het facilitaire werkveld kan bijdragen aan het behalen van de 17 SDG’s: de duurzaamheidsdoelstellingen van de VN. Facility management heeft op het behalen van de SDG's binnen organisaties een grote invloed, maar dit is vaak onvoldoende doorgedrongen tot de top van organisaties. FMN, Ifmec en SDG House Utrechtse Heuvelrug maken de invloed van FM in deze 17-delige videoproductie (één SDG per aflevering) duidelijk.

Samen maken we het verschil

Hoe is jouw organisatie bezig met SDG 9: Industrie, innovatie en infrastructuur? Deel onze productie op jouw sociale kanalen voorzien van een gouden tip of praktijkvoorbeeld vanuit jouw organisatie, en gebruik daarbij de hashtag #DoeEensDuurzaam! Zo maken we samen het belang van FM kenbaar binnen ons vakgebied en ver daarbuiten! Wil je écht niks missen? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal!

Lees hier meer over Doe eens duurzaam! en bekijk de andere afleveringen!