Nieuws

Een terugblik op Benchmark XL 2021!

Profielfoto van Niels Peters
11 november 2021 | 1 minuut lezen

Donderdag 4 november stond in het teken van Benchmark XL. Dit is een jaarlijks evenement georganiseerd door Colliers in samenwerking met de NFC index. Dit is een kennis- en netwerkevenement voor klanten die zijn aangesloten bij de huisvestings- en facilitaire benchmarkkenniskringen.Gezien de verscheidenheid aan maatregelen rondom Covid-19 in het afgelopen jaar, zijn in voorbereiding naar het evenement alle scenario’s de revue gepasseerd. Van grootschalig fysiek, hybride, volledig digitaal tot aan een fysieke bijeenkomst met een kleinere groepsgrootte dan normaal. Uiteindelijk is voor de laatste vorm gekozen waarbij we na een lange periode van geen fysieke bijeenkomsten, elkaar eindelijk weer konden treffen. Met een koppeling naar het thema mobiliteit van de toekomst en een omgeving met voldoende ruimte om afstand te houden was Move bij uitstek een geschikte eventlocatie.

Harold Coenders trapte de middag af met een presentatie waarin hij de deelnemers heeft meegenomen naar hybride werken in de praktijk. In een interactieve sessie werd een doorkijkje gegeven naar de eerste ervaringen en cijfers over hybride werken. De data is een combinatie van de adviestrajecten binnen Colliers en vooraf verzamelde data bij de deelnemers. De resultaten worden verwerkt in de NFC werkomgeving over 2021 die begin volgend jaar gepubliceerd wordt.

De tweede spreker van de middag was Jaap Tuinstra van Pon Holdings. We staan aan de vooravond van een grote mobiliteitstransitie. Jaap heeft verteld over de ontwikkelingen op dit gebied maar vooral ook een duidelijke reality check gegeven aan de aanwezigen in de zaal. Willen we gestelde klimaatdoelstellingen halen zullen we op een andere manier met mobiliteit om moeten gaan. Na de presentatie van Jaap hebben konden deelnemers een aantal van de oplossingen in praktijk terug zien tijdens een rondleiding door de Mobility Experience. De dag werd afgesloten met een gezellige borrel!

Bekijk hier de aftermovie!