Nieuws

Code Verantwoord Marktgedrag verwacht verlies aan banen in FM

Profielfoto van FMN Redactie
15 september 2022 | 1 minuut lezen

De facilitaire sector, met branches als beveiliging, catering, projectverhuizing en schoonmaak, krijgt op dit moment te maken met forse loonstijgingen, waarbij het de vraag is of deze prijsstijgingen doorbelast kunnen worden. Doorbelastingen kunnen faillissementen tot gevolg hebben, waarbij ontslagen onvermijdelijk zijn.

De Code Verantwoord Marktgedrag (Code VM) doet binnen de facilitaire sector een moreel appèl op opdrachtgevers, opdrachtnemers, inleners, vakbonden en intermediairs om sociaal verantwoord en met respect voor de kwaliteit van de dienstverlening opdrachten uit te zetten, aan te nemen en uit te voeren.

“Een voorbeeld hierin is de Nederlandse Beveiligingsbranche, die een loonstijging van zeker 15% verwacht. Die ze door moeten berekenen aan hun opdrachtgevers, omdat zij gekenmerkt worden door lage winstmarges”, aldus Geert van de Laar voorzitter Code VM.

De Code VM doet een moreel appèl op opdrachtgevers, om op constructieve wijze het gesprek aan te gaan met hun facilitaire leveranciers. Zij hebben immers zelf ook baat bij  continuïteit. Continuïteit van eigen medewerkers, maar ook van derden die medeverantwoordelijk zijn voor de keten. We hebben allemaal baat bij het behoud van goede medewerkers  en de instroom van nieuwe medewerkers in de facilitaire branche.  

 

Lees het gehele persbericht op Code VM