Persbericht

Nieuw expertteam onderwijs-arbeidsmarkt zoekt experts!

Profielfoto van Jannemarie Vergunst
5 oktober 2022 | 1 minuut lezen

Ben je bekend met het (middelbaar en hoger) onderwijs en/of heb je expertise op het vlak van de arbeidsmarkt? Vind je het leuk om inhoudelijk met een gemotiveerd team samen te werken aan vraagstukken rondom aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt op het vlak van facilitymanagement? Meld je dan nu aan! 

Het nieuwe FMN Expertteam bestaat dan uit 9 inhoudsdeskundigen, waaronder 5 vertegenwoordigers vanuit de arbeidsmarkt en 4 vanuit het onderwijs. Aangevuld met 3 experts op het gebied van (integrated) facility management, HR management en Management Development.

We stellen ons voor dat dit Expertteam vier keer per jaar de ontwikkelingen bespreekt waarbij de aandacht vooral uitgaat naar:

  • Terugblik op arbeidsmarktknelpunten en mogelijke impact daarvan op onderwijs:
    • Hoe hebben beginnend beroepsbeoefenaren de weg naar de arbeidsmarkt gevonden? Waar lopen ze tegenaan?
    • Wat missen werkgevers in houding, kennis, vaardigheden? En wat wordt bovengemiddeld gewaardeerd?
  • Vooruitblik op arbeidsmarktontwikkelingen en mogelijke impact daarvan op onderwijs:
    • Welke toekomstverwachtingen leven er in de praktijk m.b.t. ontwikkelingen in de arbeidsmarkt? En wat kunnen/moeten opleidingen daar mee?
    • Welke competenties worden belangrijker? Waardoor? Zijn er nieuwe competenties nodig?

Het team zal jaarlijks de verzamelde inzichten presenteren in een paper waarin de synthese van de gevoerde gesprekken (snijvlak onderwijs en arbeidsmarkt) alsmede een voor het vakgebied specifieke duiding van arbeidsmarktgegevens - zoals bijvoorbeeld geproduceerd door het ROA (Research Centrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt) - worden gecombineerd.

Naast dat het Expertteam zich bezig houdt met het opleiden en de reis naar werk als young professional, is er nog een leuke taak voor het team weggelegd. De voorselectie verzorgen van de FMN Student Awards. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij Bachelor- en Masterstudenten hun scriptie in mogen dienen, waarmee ze een prijs kunnen winnen.

Heb je interesse in deze leuke vrijwilligersklus en wil jij actief je steentje bijdragen? Dan horen wij graag van je!

Stuur een e-mail naar info@fmn.nl ter attentie van Joop van Duren en Mirjam van den Dool of reageer onder dit bericht. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.