Nieuws

Maatschappelijk Vastgoeddag over verduurzamen en impact maken

25 oktober 2021 | 1 minuut lezen

Op 9 december wordt de jaarlijkse Maatschappelijk Vastgoeddag georganiseerd door Bouwstenen voor Sociaal. Een dag om te netwerken, van elkaar te leren, je laten inspireren en ook gezamenlijk te kijken hoe we als sector vooruitkomen.

Maatschappelijk Vastgoed staat voor gebouwen zoals scholen, concertzalen, bibliotheken en voetbalstadions; ze zijn het cement van onze samenleving. Het zijn de plekken waar we elkaar ontmoeten. Facilitair management is veelal de dagelijkse beheerder van het vastgoed en draagt bijvoorbeeld zorg voor de schoonmaak, beveiliging, klein onderhoud en gebruiksondersteuning.

Facilitair management speelt een grote rol in de beleving van bezoekers en gebruikers van dit soort gebouwen. "Als bezoeker komen we nooit voor het gebouw zelf, maar voor de activiteit die daar gebeurt. Toch waarderen we ons bezoek vaak wel via de facilitaire ondersteuning. Is de bewegwijzering duidelijk, is het schoon, kan ik makkelijk parkeren of mijn fiets kwijt, voel ik me welkom in het gebouw, draagt de catering bij aan de beleving, is er goede verlichting, werken er vriendelijke mensen, voel ik me veilig/prettig, et cetera, " zo zegt Michel Tobé, voorzitter van FMN en tevens Hoofd Facilitair bij de gemeente Capelle aan den IJssel. "Een gebouw en de facilitaire organisatie draagt op zoveel meer manieren bij aan de beleving dat we hier best meer aandacht voor mogen hebben."

Ben je of wil je werkzaam zijn in Maatschappelijk Vastgoed, meld je aan voor deze dag en praat mee.

30 oktober 2021
30 oktober 2021

Hoe en waar aanmelden?

1 november 2021
1 november 2021

Het linkje is hersteld! Dank voor je reactie, Hans!