Nieuws

Impact verminderen op het klimaat en ook geld besparen?

Profielfoto van FMN Redactie
26 september 2023 | 2 minuten lezen

Slechts twee van de vele voordelen van energiebesparing binnen jouw organisatie.
Maar hoe zet je op korte termijn de eerste stappen en waar begin je?

De Energie Bespaar Game voor Gebouwen laat je leren door het te doen.  Alle begin is moeilijk, maar de opgave wordt kleiner als je de focus legt op het inzichtelijk maken van de status quo. Waar sta je? Door te weten waar pieken en het sluipverbruik zitten, krijg je een goed beeld van waar je het beste kunt beginnen. Dit pak je het beste gezamenlijk aan, met je collega's, facilitair managers, gebouwbeheerders of mede-ondernemers aan je zijde.

Wat is de Energie Bespaar Game voor Gebouwen?
De Energie Bespaar Game voor Gebouwen geef je in 6 weken inzicht in het gebruik en weet je precies waar je het beste mee kan beginnen. Op 9 oktober gaan we weer spelenderwijs aan de slag met serieus energie besparen. Interesse?
Deze tool is met behulp van een overheidssubsidie tot stand gekomen in samenwerking met DGBC (Dutch Green Building Council)GebouwinzichtGideon - Building Transition Tribes & The 2B Collective.

Leren door te doen
Gamified leren' stimuleert leren door actie. Je past nieuwe kennis direct toe op je eigen situatie en de specifieke uitdagingen waarmee jouw organisatie wordt geconfronteerd. De competitie met andere teams daagt je uit om het beste in jezelf naar voren te brengen en als winnaar uit de strijd te komen. Samen met de facilitair medewerker, gebouweigenaar, technisch beheerder, huisvestingsmanager of met je collega’s duik je in de ‘hoe’ en ‘wat’ van energiebesparing.

Quick wins
Je brengt je energiegebruik in kaart en formuleert je ambities. Je leert ook over de wet- en regelgeving en waar je quick wins verstopt zitten. Je maakt je plan concreet en krijgt handvaten om aan de slag te gaan.

Meld je nu ­­aan!
De Energie Bespaar Game voor Gebouwen start met een nieuwe 'run' op 9 oktober 2023 en duurt 6 weken lang. Elke week wordt er een nieuwe uitdaging online gezet, met een ander thema dat wordt behandeld. Je kunt deze uitdagingen op je eigen tempo voltooien, op het moment dat het jou het beste uitkomt. Informatie en aanmelden kan vóór 2 oktober 2023.

Energie Bespaar Game - Gebouwinzicht