Nieuws

Vernieuwd energielabel woningen en gebouwen

Profielfoto van FMN Redactie
27 augustus 2020 | 1 minuut lezen

Per 1 januari 2021 treedt een vernieuwd energielabel woningen en gebouwen in werking. RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) stelde een infographic op waarin de vernieuwingen duidelijk zichtbaar worden gemaakt. 

Nederland heeft een ambitieus klimaatakkoord. Om opwarming van de aarde te beperken, moet de uitstoot van broeikasgassen fors omlaag. Energiezuinige gebouwen helpen hierbij en daarom is het energielabel in het leven geroepen. Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een gebouw is én welke verbetermogelijkheden er zijn.

Nieuw energielabel woningen en gebouwen

Per 1 januari 2021 geldt een nieuwe manier om dit te bepalen met een vernieuwd energielabel op basis van NTA 8800. Deze geldt zowel voor woningen als voor utiliteitsgebouwen. Daarnaast geeft het label inzicht in verbetermaatregelen die kunnen bijdragen aan de energiezuinigheid en het comfort van het gebouw.

Infographic RVO nieuw energielabel woningen en gebouwen

RVO heeft een nieuwe infographic opgesteld waarin de vernieuwingen duidelijk zichtbaar worden gemaakt. Bekijk of download hier de infographic.

Blog over betekenis nieuw energielabel voor utiliteitsbouw

Lees ook dit blog van Selina Roskam, kennismakelaar duurzame utiliteitsbouw, over wat het nieuwe energielabel voor de utiliteitsbouw betekent.