Nieuws

FMN Young was te gast bij PwC Amsterdam!

Profielfoto van FMN Redactie
4 april 2022 | 2 minuten lezen

Vrijdag 25 maart stond het eerste FMN Young bedrijfsbezoek van 2022 op de planning. Gezien maart in het teken stond van het thema duurzaamheid en circulariteit, kon een bedrijfsbezoek in deze richting niet uitblijven. Om in de SDG-sferen te blijven werkten we aan SDG 17 ‘Partnership for the goals’ door samen te werken met leden van het Expertteam ‘duurzaamheid en circulariteit’. Rob Klinkert en Danique Lindner hebben ons op deze dag meegenomen in de duurzame en circulaire reis van PwC op locatie in Amsterdam. Rob en Danique werken nauw samen, Rob vanuit zijn functie als portfolio manager Facilitair bij PwC en Danique vanuit ISS op het account PwC.

We begonnen de middag met een goede kop koffie. En nee, niet in een kartonnen bekertje maar in een herbruikbare cup. Tijdens de kennismaking begon de reis, waarbij Rob en Danique begonnen met de vraag: wat is jouw grootste uitdaging op het gebied van duurzaamheid?

De middag werd vervolgd met een presentatie waarin Rob en Danique ons meenamen in de ontwikkelingen binnen PwC op het gebied van duurzaamheid en circulariteit en bespraken we de lessons learned. Zo werd o.a. aan bod hoe PwC haar footprint meet (Co2 meten in tonnen en dit vervolgens uitdrukken in geld), de aanpak van de inkoop van de refurbished thuiswerkplek, het belang van de eiwittransitie in circulaire catering en werd de impact van het facilitaire werkveld op alle SDG’s benadrukt waarbij de impact verschilt per SDG. Een interessante benadering is dat sommige investeringen zich terugbetalen. Zo heeft PWC geïnvesteerd in opgeleide koks om food waste te voorkomen.

Tijdens de rondleiding door het kantoorpand kregen we inzicht in verschillende duurzame oplossingen zoals opnieuw gestoffeerde stoelen en bartafels gemaakt van oude deuren. Ook is er gedacht aan het welzijn van de medewerkers, doordat licht aanpasbaar is wat bijdraagt aan een goed dag- en nachtritme.

Vervolgens zijn we de strijd met elkaar aangegaan in de SDG-game. In 5 groepen werd er gestreden voor een bedrijfsvoering die de meeste impact zou maken op gebied van duurzaamheid en circulariteit. Hierbij werden fictieve bedrijven ingezet, waaronder Weineken en AirlineISS. De winnaar werd beloond met een eigen duurzame en herbruikbare koffiebeker! De middag sloten we af met een borrel, waarbij een vegan bitterbal niet kon ontbreken.

Al met al een geslaagde middag, waardoor wij allen weer ideeën hebben opgedaan om bij onze eigen werkgevers, in schoolopdrachten of in ons dagelijks leven in te zetten om zo onze footprint te kunnen verkleinen! Rob en Danique ontzettend bedankt voor deze middag en we zien jullie graag bij deel 2! 😉

Wil je de volgende keer ook aanwezig zijn bij een van de bedrijfsbezoeken? Houd onze Socials dan in de gaten. Als tip van de sluier zal een van de volgende bedrijfsbezoeken zijn bij een organisatie dat als kernwaarden heeft: ‘waakzaam en dienstbaar’. Wij kijken er al ontzettend naar uit! Zien we jou daar?

Bekijk de aftermovie en de foto's!