Nieuws

De toegevoegde waarde van de facility professional

Profielfoto van FMN Redactie
24 juni 2021 | 1 minuut lezen

FMN-voorzitter Michel Tobé spreekt in de uitgave 'Analyse: Maatschappij' over de rol en het belang van de facility professional tijdens en na de coronacrisis.

Het afgelopen jaar is veel veranderd. Zo ook de rol van de facility professional. Samen met de afdelingen HR en ICT bewees de facility professional haar waarde door onder andere te zorgen voor goede thuiswerkplekken en voor verbinding tussen medewerkers en het bedrijf. Aldus Michel gaat het hierbij om maatwerk: “Het is inmiddels duidelijk geworden dat we structureel thuis blijven werken en dat na een terugkeer de piek op kantoor weer wat zal gaan afzwakken. Dit is echter wel afhankelijk van het type bedrijf en de leidinggevende, want wat willen zij?”

Toegevoegde waarde

Het gesprek aangaan en creatieve oplossingen bedenken, leidt tot tevredenheid bij zowel de werknemers als het bedrijf. Als voorbeeld haalt Michel de catering aan die bij veel bedrijven werd stopgezet, omdat er geen mensen meer op kantoor kwamen. Door de cateringmedewerkers bijvoorbeeld om te scholen tot tijdelijke schoonmakers in het gebouw helpt de facility professional de medewerkers en het bedrijf tegelijkertijd. “Het gesprek aangaan en ervoor zorgen dat er oplossingen gevonden kunnen worden is de rol die de facility professional zich eigen kan maken en hierin echt van toegevoegde waarde kan zijn voor het bedrijf.”

Te bescheiden

Michel vindt dat de facility professional nog veel te bescheiden is: “De facility professional is er niet alleen om problemen op te lossen. Op een hoger niveau is de facility professional van toegevoegde waarde om te zorgen voor verbinding tussen de medewerkers en het bedrijf. Dit vergroot de beleving van het kantoor, wat in de komende jaren alleen maar belangrijker gaat worden. Een facility professional die het DNA van het bedrijf en zijn medewerkers begrijpt, zal hierin het verschil kunnen maken.” 

Lees het hele interview met Michel op pagina 11 van 'Analyse Maatschappij'.

'Analyse: Maatschappij' is een uitgave van European Media Partner. De uitgave is gedistribueerd met het Financieele Dagblad en is hier te lezen als e-paper.