Nieuws

Finalisten Best Practice Award 2021 bekend

Profielfoto van FMN Redactie
24 juni 2021 | 1 minuut lezen

De Code Verantwoordelijk Marktgedrag heeft de finalisten voor de Best Practice Award 2021 bekendgemaakt. Deze finalisten zijn voorbeelden van ketenpartners die ook tijdens de coronacrisis samenwerkten en de Code Verantwoordelijk Marktgedrag Schoonmaak- en Glazenwassersbranche niet uit het oog verloren. 

Deze vijf samenwerkingsrelaties (in willekeurige volgorde) zijn genomineerd voor de Best Practice Award 2021:

  • Hago Rail Services en NS
    Toen de lockdown werd afgekondigd, was het grootste schoonmaakcontract van Nederland net gestart. Het aantal reizigers daalde waardoor er ook minder schoonmaakwerk was. Via constructief gesprek tussen partijen ontstond een inzichtelijke normprocedure waardoor op- en afschalen te voorspellen werd. Het minder/meer aantal werkuren werd met 'geven en nemen' opgelost door ander werk via o.a. een flexpool, het intrekken van vakanties met de belofte deze volgend jaar terug te krijgen en het toekennen van extra vakantie-uren.
  • Gom Offices en TNO
    TNO besloot tijdens de lockdown het bestaande schoonmaakcontract te respecteren om te voorkomen dat de schoonmaakmedewerkers zich zorgen zouden moeten maken over hun werk of contract. Samen met Gom Offices werden de werkzaamheden tijdens de coronaperiode alternatief, flexibel en kostenneutraal ingevuld.
  • Schoonmaakbedrijf Aalbers, Hectas Facility Services en HAN University of Applied Sciences
    Door krachtige en gelijkwaardige samenwerking is meerwaarde gecreëerd. Als collega’s en niet als concurrenten is door de schoonmaakbedrijven gezamenlijk gekeken naar wat schoonmaaktechnisch, financieel en menselijk nodig was. Schoonmakers werden betrokken bij de flexibele inzet en hiervoor gewaardeerd.
  • Hago Zorg en Erasmus MC en Hago Nederland
    Vanaf de eerste golf van de pandemie hebben de drie partijen in nauwe samenwerking gezorgd voor 24/7 opschaling van reinigingswerkzaamheden. De Ahoy-medewerkers van Hago Nederland die thuis kwamen te zitten, werden getraind en onder begeleiding (i.v.m. protocollaire desinfectie schoonmaak) bij het Erasmusziekenhuis in Rotterdam ingezet. Gezamenlijk vormden zij een trots team dat 24 uur paraat stond.
  • Novon Schoonmaak Gebouwen met Trajectum, Centerparcs Parc Sandur
    De ketenpartners vonden een manier om op vernieuwende wijze met de coronacrisis om te gaan door werknemers van locaties die gesloten werden, over te plaatsen naar andere locaties mét werk. Hierdoor is werkgelegenheid behouden, de werkdruk verlicht én het heeft gezorgd voor meer werkplezier door afwisseling en ontwikkeling in het werk.

Hybride uitreiking

Tijdens een hybride bijeenkomst op donderdag 9 september reikt de Code Verantwoordelijk Marktgedrag de Best Practice Award uit. Het is de achtste keer dat de award wordt uitgereikt.