Nieuws

SDG 3: Een inspirerende werkomgeving met vitale medewerkers begint bij FM!

Profielfoto van Niels Peters
19 januari 2021 | 2 minuten lezen

Door op de juiste manier te investeren in een gezonde en duurzame werkomgeving zijn medewerkers vitaler, gelukkiger en kunnen zij beter presteren. Dit geldt voor het kantoor, maar ook voor de thuiswerkplek.

In de vijfde aflevering van ‘Doe eens duurzaam!’ ontvangt host Yvette Watson (FMN Expertteam Circulaire & Inclusieve Economie) gasten Herman Kok (hoogleraar aan Wageningen University), Martine de Vaan (innovatiemanager Rijksvastgoedbedrijf), Frank van der Leest (change & innovation expert Wellbeing VGZ) en Nils Bonder (directeur BAM Concernhuisvesting). Samen hebben zij het over SDG 3: Goede gezondheid en welzijn.

De gasten bespreken hoe FM vanuit zowel de soft services als de hard services kan bijdragen aan het creëren van een gezonde werkomgeving. En waar dient een facility manager aan te denken bij het creëren van een gezond gebouw? Een gezonde werkomgeving inspireert en ondersteunt de medewerker in wat hij moet doen. Een gezonder Nederland begint bij jezelf! Bekijk de concrete tips and tricks in deze aflevering over SDG 3.

FM heeft grote invloed op behalen SDG's

Doe eens duurzaam! is dé videoproductie over hoe het facilitaire werkveld kan bijdragen aan het behalen van de 17 SDG’s: de duurzaamheidsdoelstellingen van de VN. Facility management heeft op het behalen van de SDG's binnen organisaties een grote invloed, maar dit is vaak onvoldoende doorgedrongen tot de top van organisaties. FMN, Ifmec en SDG House Utrechtse Heuvelrug maken de invloed van FM in deze 17-delige videoproductie (één SDG per aflevering) duidelijk.

Samen maken we het verschil

Hoe is jouw organisatie bezig met SDG 3: Goede gezondheid en welzijn? Deel onze productie op jouw sociale kanalen voorzien van een gouden tip of praktijkvoorbeeld vanuit jouw organisatie, en gebruik daarbij de hashtag #DoeEensDuurzaam! Zo maken we samen het belang van FM kenbaar binnen ons vakgebied en ver daarbuiten! Wil je écht niks missen? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal!

Lees hier meer over Doe eens duurzaam! en bekijk de andere afleveringen!