Nieuws

SDG 13: De bijdrage van FM aan de klimaatdoelstellingen

Profielfoto van Niels Peters
28 januari 2021 | 1 minuut lezen

Droogte, overstromingen en extreme stormen volgen elkaar steeds sneller op door klimaatverandering. Broeikasgassen die wij uitstoten zorgen ervoor dat de temperatuur op aarde snel stijgt. We moeten overgaan tot actie om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Niet voor niets is in 2015 het Klimaatakkoord van Parijs ondertekend door 192 wereldleiders.

Host Yvette Watson (FMN Expertteam Circulaire & Inclusieve Economie) ontvangt Maurits Groen (bekend van WakaWaka en Kipster), Christa Beaufort (ABN AMRO) en Theo Peters (Achmea) in aflevering 8 van Doe eens duurzaam! Zij gaan in gesprek over wat de bijdrage van organisaties – en dus facility management – is aan de klimaatdoelstellingen. Benieuwd wat jij als facility manager kan bijdragen aan de klimaatdoelstellingen? Je ziet het in deze aflevering.

FM heeft grote invloed op behalen SDG's

Doe eens duurzaam! is dé videoproductie over hoe het facilitaire werkveld kan bijdragen aan het behalen van de 17 SDG’s: de duurzaamheidsdoelstellingen van de VN. Facility management heeft op het behalen van de SDG's binnen organisaties een grote invloed, maar dit is vaak onvoldoende doorgedrongen tot de top van organisaties. FMN, Ifmec en SDG House Utrechtse Heuvelrug maken de invloed van FM in deze 17-delige videoproductie (één SDG per aflevering) duidelijk.

Samen maken we het verschil

Hoe is jouw organisatie bezig met SDG 13: Klimaatactie? Deel onze productie op jouw sociale kanalen voorzien van een gouden tip of praktijkvoorbeeld vanuit jouw organisatie, en gebruik daarbij de hashtag #DoeEensDuurzaam! Zo maken we samen het belang van FM kenbaar binnen ons vakgebied en ver daarbuiten! Wil je écht niks missen? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal!

Lees hier meer over Doe eens duurzaam! en bekijk de andere afleveringen!