Nieuws

SDG 14: Duurzaam gebruikmaken van oceanen, zeeën en maritieme hulpbronnen: de invloed van het facilitaire werkveld

Profielfoto van Niels Peters
16 februari 2021 | 1 minuut lezen

De oceanen, zeeën en dieren die hierin leven worden beïnvloed en in toenemende mate bedreigd door ons als mens. Dit terwijl zij essentieel zijn voor de kwaliteit van leven op aarde. De zeeën en oceanen hebben grote invloed op ons klimaat en de leefbaarheid van kusten en laaggelegen gebieden. Zelfs een groot deel van ons eten en de lucht die we inademen worden beïnvloed door de zee. 

In deze aflevering van Doe eens duurzaam! leggen we de focus op de invloed van het facilitaire werkveld op het behoud van en het duurzamer gebruikmaken van oceanen, zeeën en maritieme hulpbronnen. Host  Alycia Biekram (FMN Expertteam Circulaire & Inclusieve Economie) doet dit met Hein Pieper (Waterschap Rijn & IJssel), Michael van der Meer (PHI Factory) en Wim Uijttewaal (TU Delft).

FM heeft grote invloed op behalen SDG's

Doe eens duurzaam! is dé videoproductie over hoe het facilitaire werkveld kan bijdragen aan het behalen van de 17 SDG’s: de duurzaamheidsdoelstellingen van de VN. Facility management heeft op het behalen van de SDG's binnen organisaties een grote invloed, maar dit is vaak onvoldoende doorgedrongen tot de top van organisaties. FMN, Ifmec en SDG House Utrechtse Heuvelrug maken de invloed van FM in deze 17-delige videoproductie (één SDG per aflevering) duidelijk.

Samen maken we het verschil

Hoe is jouw organisatie bezig met SDG 16: Leven in het water? Deel onze productie op jouw sociale kanalen voorzien van een gouden tip of praktijkvoorbeeld vanuit jouw organisatie, en gebruik daarbij de hashtag #DoeEensDuurzaam! Zo maken we samen het belang van FM kenbaar binnen ons vakgebied en ver daarbuiten! Wil je écht niks missen? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal!

Lees hier meer over Doe eens duurzaam! en bekijk de andere afleveringen!