Nieuws

Bekijk de video’s van de finalisten FMN Student Awards

9 november 2021 | 3 minuten lezen

De zes finalisten voor de FMN Student Awards 2021 hebben inmiddels allemaal mooie presentatievideo gemaakt in voorbereiding op de feestelijke finale tijdens de feestelijke nieuwjaarsreceptie op donderdag 13 januari 2022. 

Isha Dauwe, Nienke Herman en Stefan Kaal gaan de strijd aan voor de Student Award voor de beste Bachelor scriptie, en in de categorie Master scriptie strijden Twan Bouwhuis, Niels Kooiman en Jesse Manenschijn-Ghuijs om de eer en mooie prijzen. Wie schreef de scriptie met de meeste relevantie of grootste impact op het facilitaire vakgebied en waarom verdienen zij het om te winnen? Ze vertellen het zelf in de onderstaande video’s.

Finalisten FMN Student Awards 2021

De finalisten in de categorie Bachelor zijn (op alfabetische volgorde van de achternaam):

 

1.    Isha Dauwe – Breda University of Applied Sciences

Titel: One size fits all, or not? 
Onderwerp: Hoe kan de facility management industrie het welzijn van sedentaire  werknemers behouden terwijl ze thuiswerken?

2.    Nienke Herman – Hogeschool Saxion

Titel: Vakantieparken: toekomstbestendig vanuit het duurzaamheidsperspectief
Onderwerp: Een analyse die inzicht geeft in de innovatiemogelijkheden, quick wins en uitdagingen voor de vakantieparken om mee te gaan in de duurzame ambities van de overheid.

3.    Stefan Kaal – Hogeschool Saxion

Titel: Het meten van kwalitatieve waarde van maatschappelijk vastgoed 
Onderwerp: Om te concluderen of maatschappelijk vastgoed daadwerkelijk bijdrage levert aan de leefbaarheid in dorpen en wijken is het essentieel om dit te meten.

 

De finalisten in de categorie Master zijn (eveneens op alfabetische volgorde van de achternaam):

1.    Twan Bouwhuis – Saxion & University of Greenwich

Titel: An experiment about the contribution of the physical environment towards a more effective police interrogation
Onderwerp: Dit experiment heeft een getuigenverhoor nagespeeld waarin deelnemers in de rol van getuigen een verdachte hebben beschreven. Daarin is onderzocht of muurkleur en zitcomfort invloed hebben op stresslevels, het vrijgeven van informatie en de accuraatheid van getuigenverklaringen.

2.    Niels Kooiman – Zuyd University of Applied Sciences

Titel: Making Dutch red labelled offices more sustainable: mirage or real option. A financial feasibility study 
Onderwerp: Het berekenen van de financiële meerwaarde van een energy label in Amsterdam, gebaseerd op de bruto huurprijs die bekend is gemaakt.

3.    Jesse Manenschijn-Ghuijs  – Saxion & University of Greenwich

Titel: From Contract Management to Contact Management
Onderwerp: Onderzoek naar de behoefte aan en het gebruik van flexibele (contract)afspraken in FM-partnerschappen in de snel veranderende omgeving en de mogelijke flexibiliteitsmaatregelen binnen de verschillende inkoopactiviteiten van uitbestede facilitaire diensten.

Kwalitatieve en relevante scripties

Alle inzendingen zijn door de selectiecommissie anoniem beoordeeld: de selectiecommissie wist niet wie de studenten zijn en aan welk opleidingsinstituut zij studeren. Commissielid Wil Gooskens van de Breda University of Applied Sciences laat weten dat de selectiecommissie zeer tevreden is met de kwaliteit en relevantie van de scripties: “Het zijn interessante en diverse onderwerpen die eens te meer de trends en ontwikkelingen binnen het vakgebied laten zien. Steeds meer scripties gaan over onderwerpen gerelateerd aan de grote maatschappelijke uitdagingen waar FM een wezenlijke bijdrage aan kan leveren. Een extra compliment voor het feit dat de studenten in tijd van corona hoogwaardige beroepsproducten hebben afgeleverd.”

Bevorderen van innovatief facilitair onderzoek

De Commissie Onderwijs van FMN organiseert de FMN Student Awards 2021. Met de awards bevordert FMN samen met de facilitaire opleidingen in Nederland innovatief facilitair onderzoek door studenten, kennisdeling en de ontwikkeling van het vakgebied. De FMN Student Awards 2021 worden mede mogelijk gemaakt door LOOFD, het landelijk overleg opleidingen facilitaire dienstverlening.