Nieuws

Maak als FM-er het verschil bij biodiversiteitsherstel! Een driedelige artikelreeks vanuit onze Expertteams

Profielfoto van FMN Redactie
17 oktober 2022 | 1 minuut lezen

De laatste jaren neemt de biodiversiteit, de variatie aan levende organismen op onze planeet, drastisch af. Dat komt vooral door menselijk handelen en heeft enorme consequenties. Biodiversiteit zorgt namelijk voor schone lucht, fris water, bodemkwaliteit en de bestuiving van gewassen. Het is daarmee direct verbonden aan ons eigen voortbestaan en de grote uitdagingen van deze tijd als klimaat, gezondheid en voedsel.

Hoog tijd om dit voor sommigen nog onbekende onderwerp meer onder de aandacht te brengen. Daarom schrijft FMN Expertteam Duurzaam & Sociaal samen met Expertteam Huisvesten de reeks Biodiversiteit. In deze drie artikelen én een verdiepende podcast geven zij een duidelijke uitleg over wat biodiversiteit is, waarom het belangrijk is, waarom het verlies aan biodiversiteit een probleem is en wat daar de oorzaken van zijn. Aan de hand van praktische tips geven zij natuurlijk ook aan hoe jij als Facility Manager het verschil kunt maken op weg naar biodiversiteitsherstel!

In dit eerste artikel van deze reeks gaan we in over wat biodiversiteit is en waarom we nu in een crisis verkeren. Hierin wordt het belang van goed facility management aangetoond en worden er handvatten aangereikt middels een biodiversiteitsplan om als FM-er het verschil te maken!

Geïnteresseerd in dit onderwerp? Naast dit artikel kan je ook veel inspiratie halen uit onze SDG-videoserie ‘Doe eens duurzaam’. Bijvoorbeeld in de video over SDG 15: Biodiversiteit en klimaatadaptatie? Ook daar draagt het facilitaire werkveld aan bij! 

Ga naar het artikel in onze kennisbank

Let op: het artikel is alleen te bekijken door ingelogde gebruikers. Nog geen account? Word dan lid van FMN, of maak een gratis account aan om deel te nemen aan onze community.