Nieuws

FMN en Next Level FM slaan handen ineen

Profielfoto van FMN Redactie
11 januari 2023 | 2 minuten lezen

Dit nieuwe jaar starten wij met het heugelijke nieuws dat Facility Management Nederland een verdere samenwerking aangaat met Next level FM op het gebied van sociale innovatie in de facilitaire sector. Next Level FM gaat als kennispartner van FMN, relevante inzichten en instrumenten delen via de kanalen van FMN. Daarnaast zal FMN samen met Next Level FM in dialoog gaan met FMN-leden over relevante thema’s.

Samenwerking
Michel Tobé, bestuursvoorzitter bij FMN: “de verdere samenwerking met Next Level FM is voor ons heel waardevol, omdat de ontwikkelde kennis die hieruit voortvloeit zowel het facilitaire vakgebied vooruit helpt door vakvernieuwing, en daarnaast ook bijdraagt aan de ontwikkeling van de individuele facilitaire professional. Graag dragen we op deze manier ons steentje bij aan de innovatie van de sector en daarmee aan verbetering van de positie van het facilitaire domein.“ 

Het mooie aan deze samenwerking is dat Next level FM de kennis en kunde in huis heeft om maatschappelijke relevante vraagstukken aan te pakken en deze te begeleiden naar een bruikbaar eindresultaat. FMN kan juist de verbinding leggen met díe belangrijke vraagstukken, waar facility professionals dagelijks mee te maken hebben. Samen gaan we werken naar praktische oplossingen die heel relevant zijn voor de FM’er.    

Sociale innovatie
Onderwerpen die samen opgepakt worden liggen op het gebied van sociale innovatie, een verzamelnaam voor eigentijdse initiatieven van mensen en organisaties gericht op innovatieve oplossingen voor bestaande vraagstukken. Deze maand starten wij met het onderwerp “Duurzame inzetbaarheid”, een zeer actueel thema vooral in deze tijd van personeelsschaarste. Wat betekent dit voor jou als facilitair professional? Met welke informatie kunnen wij je helpen? Praat mee op onze website en de FMN LinkedIn pagina en meng je in de discussie. Ook kan je rondetafelgesprekken van ons verwachten en andere netwerkmogelijkheden.

Next Level FM
Het fieldlab Next Level FM is een platform met als doel vooruitstrevende facility management organisaties met elkaar te verbinden, om samen tot sociale innovaties te komen op facilitair gebied. In de praktijk lopen deze organisaties (zowel aan opdrachtgevers- als opdrachtnemerszijde) tegen vraagstukken aan die voortkomen uit een toenemende complexiteit en de hogere eisen die aan de bedrijfsvoering gesteld worden. Het platform beoogt hier, samen met de praktijk en kennisinstellingen, antwoorden op te geven en instrumentarium op te ontwikkelen. Next Level FM is een initiatief en merk van adviesbureau Wundershift.

André Salomonson van Next Level FM: “wij helpen facilitaire organisaties zienswijzen en visies te ontwikkelen over uiteenlopende vraagstukken. Daaruit ontstaan innovatieve oplossingen en nieuwe handvatten, die als standaard kunnen dienen voor het gehele facilitaire domein. Denk bijvoorbeeld aan duurzame inzetbaarheid, het succesvol implementeren van innovaties in een werkomgeving en relationeel contracteren. Door met FMN samen te werken, kunnen wij enerzijds een mooie bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de facilitair professional en anderzijds vakvernieuwing stimuleren. ”

Sociale innovatie in facility management