Nieuws

FMN Young te gast bij het Erasmus MC: bekijk de aftermovie!

2 augustus 2021 | 1 minuut lezen

Op 28 juli was het dan eindelijk weer zover. Het eerste fysieke bedrijfsbezoek van FMN Young na 1,5 jaar. Dit bedrijfsbezoek vond plaats bij het Erasmus MC in Rotterdam.

Om 9:00 werd de groep opgehaald bij de ingang van het Sofia Kinderziekenhuis (oftewel naast het Ollie standbeeld). Ineke Veenstra (Directeur I&F) nam ons mee in het verhaal achter het Erasmus MC, hoe de covid-periode is verlopen, waarom bepaalde keuzes zijn gemaakt op facilitair gebied en wat de visie is voor de toekomst. Vervolgens namen Anja van Bavel (Manager unit zorgfaciliteiten) en Lianne Koomen (Contractmanager) ons mee voor een kijkje achter de schermen bij de logistieke infrastructuur van het ziekenhuis.

In het gangenstelsel op de begane grond (wat doet denken aan een kelder) vlogen de linnenkarren en containers je om de oren. Medewerkers die op deze etage werkzaam zijn lopen soms wel 20 km op een dag. Ook vind je hier de uitgifte en inname post van de bedrijfskleding, de pakketservice en de bedden wasstraat. Hierop aansluitend kregen we ook nog het indrukwekkende onderwijscentrum te zien.

We sloten de ochtend af met koffie en een businesscase met betrekking tot de recente aanbesteding van de nieuwe ziekenhuisbedden. Waarbij we met elkaar de discussie aangingen over hoe de behoeften van de verschillende groepen binnen het ziekenhuis hierin beter bij elkaar gebracht en op elkaar afgestemd kon worden.

Al met al een ochtend waar we met een hoop enthousiasme en nieuwe inzichten op terug kunnen kijken. Op naar het volgende bedrijfsbezoek in de reeks! Op 12 augustus zal FMN Young aanwezig zijn in het EYE filmmuseum! Wil je hierbij, of bij andere activiteiten van FMN Young aanwezig zijn? Meld je dan vooral aan!