Nieuws

Goed gesprek FMN Bestuur en haar leden

Profielfoto van FMN Redactie
22 september 2022 | 1 minuut lezen

De eerste ‘ledenraadpleging’ op woensdag 21 september 2022 in de raadszaal van het gemeentehuis van Capelle a/d IJssel, leverde een constructief gesprek op en goede input voor het bestuur. Zo’n 20 betrokken FMN leden gingen in gesprek met het bestuur over de plannen voor de komende periode.

De leden konden zich over het algemeen vinden in de grote lijnen die het bestuur schetste evenals de thema’s en doelstellingen voor komend jaar. Hiervan is ledengroei een belangrijk onderdeel. En kwamen er mooie aanvullingen, zoals “besteed meer aandacht aan de ontwikkeling van het vakgebied”, “wees als bestuur duidelijk over de toekomstvisie” en zet meer in op het bereiken van een divers ledenbestand, ook met leden van grote ondernemingen.

“Het meest opvallend was de wens voor meer kleinschalige activiteiten en mogelijkheden tot netwerken. Náást de al grote, beeldbepalende evenementen, zoals de FMN Connect XL congressen. De boodschap die wij kregen was: wees meer zichtbaar, zorg voor laagdrempeligheid en goede toegankelijke informatie, dicht bij de leden. Heel fijn dat er vanuit verschillende hoeken ook concreet hulp werd aangeboden! Hier gaan we zeker mee aan de slag, aldus Michel Tobé, Bestuursvoorzitter FMN.

Om leden meer te betrekken bij het maken van nieuwe plannen, is het bestuur voornemens om in ieder geval jaarlijks zo’n ‘ledenraadpleging’ te organiseren. Dit is extra naast de statutaire verplichting van het houden van de Algemene ledenvergaderingen, waar je als lid je formele stemrecht uit kunt oefenen. 

Bekijk hier de presentatie van het FMN Bestuur

Was je verhinderd of in Capelle aanwezig en wil je meepraten? Dan nodigen we je graag uit om onder dit artikel, met ons mee te praten over dit onderwerp!

Profielfoto van Gonjo Beuken
30 september 2022
Profielfoto van Gonjo Beuken
30 september 2022

Goedemiddag Michel, het was zeker een fijn overleg maar volgens mij was de uitkomst ook dat we gaan onderzoeken waarom mensen geen lid zijn van FMN, wat zij zoeken en wat zij nu missen!  En mogelijk ook onze wijze van communicatie aanpassen die meer aansluit bij de diverse doelgroepen.

Met vriendelijke groet,

Gonjo Beuken

Profielfoto van Jannemarie Vergunst
5 oktober 2022
Profielfoto van Jannemarie Vergunst
5 oktober 2022

Dag Gonjo, 

Dank voor je terechte aanvulling. Het is inderdaad van groot belang dat we weten waarom mensen géén lid van FMN zijn. Dat kan allerlei oorzaken en redenen hebben. Het doen van dergelijk onderzoek vraagt echter nog wel wat tijd, aandacht en voorbereiding. We gaan hierover nadenken. Alle tips en suggesties hierbij zijn van harte welkom!