Nieuws

SDG 16: Hoe FM kan bijdragen aan het creëren van duurzame en toegankelijke publieke instellingen

2 februari 2021 | 1 minuut lezen

Vrede, veiligheid en rechtvaardigheid kunnen zorgen voor duurzame ontwikkeling. Het is van groot belang dat open instellingen toegankelijk zijn voor iedereen. Ook in lastige perioden zoals de coronapandemie.

In de negende aflevering van Doe eens duurzaam! bespreken we wat facility management kan bijdragen aan het creëren van duurzame en toegankelijke publieke instellingen en hoe deze instellingen kunnen bijdragen aan het uitdragen van de SDG’s. Dit doen we met host Wim Oolbekkink (SDG House Utrechtse Heuvelrug), Carola van Rijsbergen (functionaris Gegevensbescherming Gemeente Capelle aan den IJssel) en Friso Visser (hoofd Education / adjunct-directeur Museon Den Haag). Wat kun jij bijdragen? Bekijk hieronder de aflevering!

FM heeft grote invloed op behalen SDG's

Doe eens duurzaam! is dé videoproductie over hoe het facilitaire werkveld kan bijdragen aan het behalen van de 17 SDG’s: de duurzaamheidsdoelstellingen van de VN. Facility management heeft op het behalen van de SDG's binnen organisaties een grote invloed, maar dit is vaak onvoldoende doorgedrongen tot de top van organisaties. FMN, Ifmec en SDG House Utrechtse Heuvelrug maken de invloed van FM in deze 17-delige videoproductie (één SDG per aflevering) duidelijk.

Samen maken we het verschil

Hoe is jouw organisatie bezig met SDG 16? Deel onze productie op jouw sociale kanalen voorzien van een gouden tip of praktijkvoorbeeld vanuit jouw organisatie, en gebruik daarbij de hashtag #DoeEensDuurzaam! Zo maken we samen het belang van FM kenbaar binnen ons vakgebied en ver daarbuiten! Wil je écht niks missen? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal!

Lees hier meer over Doe eens duurzaam! en bekijk de andere afleveringen!