FMN Expertteam Duurzaam & Sociaal

Het facilitaire werkveld heeft als geen ander invloed op de circulaire prestaties van organisaties. Niet alleen zijn gebouwen verantwoordelijk voor 36% van onze totale CO2-uitstoot in Nederland, maar organisaties zijn ook te vergelijken met één groot grondstoffendepot. Het gebouw, de exploitatie, maar ook de bedrijfsvoering creëert een enorme vraag naar grondstoffen: energie, water, materialen als het gaat om kantoorbenodigdheden, en facilitaire services. De transitie naar een duurzamere economie betekent echter wel een grote omslag in het denken en doen van bedrijven en het is daarom belangrijk dat de facility manager een centrale rol krijgt in dit proces en vertrouwen krijgt vanuit het management om deze transitie door te voeren. De weg naar een circulaire, inclusieve, sociale en duurzame economie zal een belangrijke impuls geven aan de vernieuwing van het vakgebied facility management. Het einde van bezit is nabij en de circulaire economie is het enige toekomstbestendige businessmodel.

Publicaties van dit Expertteam:

In de afgelopen jaren heeft dit Expertteam bijgedragen aan diverse publicaties, zoals artikelen, whitepapers, podcasts en webinars. Hier vind je in één overzicht de interessantste publicaties van het Expertteam. Let op: whitepapers zijn alleen te downloaden door (ingelogde) leden van FMN. Ben jij nog geen lid van FMN? Bekijk dan op deze pagina meer over ons lidmaatschap.

 

Actieve leden binnen het Expertteam:

Rico Berveling

Rico Berveling
Contactgegevens:
ricoberveling@gmail.com

Alycia Biekram

Alycia Biekram
Contactgegevens:
ABiekram@incluzio.n

Frans Joosstens

Frans Joosstens
Contactgegevens:
f.g.l.joosstens@hhs.nl

Rob Klinkert

Rob Klinkert
Voorzitter

Contactgegevens:
rob.klinkert@pwc.com

Marleen Burger

Marleen Burger
Contactgegevens:
m.burger@humanagement.nl

Erik Luisman

Erik Luisman
Contactgegevens:
e.luisman@vepa.nl

Vragen, opmerkingen of tips?

Vind je een van onze onderwerpen interessant en wil je deelnemen aan een van deze projecten, dan komen we graag met jou in contact. Vind je alle onderwerpen interessant en wil je een actief FMN-lid worden? Sluit je dan aan bij ons Expertteam. Neem gerust contact met ons op door een mail te sturen naar de voorzitter van het Expertteam. 

Rob Klinkert
Stuur een e-mail naar Rob