Podcast

#46 Biodiversiteit deel 1: Wat is biodiversiteit?

Profielfoto van FMN Redactie
14 december 2022 | 2 minuten lezen

Zonder biodiversiteit geen facility management. Dus het is tijd om dit thema op de agenda te krijgen, vinden FMN Expertteam Duurzaam & Sociaal en het FMN Expertteam Huisvesten. Deze Expertteams verdiepen zich in dit onderwerp via drie artikelen. In het eerste artikel zijn ze ingegaan op de invloed die de FM-er heeft op biodiversiteit.

In deze eerste van de twee podcast over biodiversiteit gaat Alycia Biekram (FMN / Facilicom) in gesprek met Danique Lindner (vml. ISS) en Bram van Schaffelaar (Ginkel Groep) over wat biodiversiteit is, waarom het zo belangrijk is en waarom we ons in een crisis bevinden. Zonder biodiversiteit is ‘s morgens opstaan, je tanden poetsen, kleding aantrekken en ontbijten geen vanzelfsprekendheid. Biodiversiteit speelt dus een belangrijke rol in ons dagelijks leven, zowel thuis als op kantoor. Maar doordat we de afgelopen jaren dit natuurlijke kapitaal aan het vernietigen zijn worden ecosystemen steeds kleiner en van mindere kwaliteit.

In de volgende aflevering wordt dieper ingegaan op wat je als facility manager kan doen. Hierbij wordt ingezoomd op alle mogelijkheden rondom de groenvoorziening. Nieuwsgierig geworden? Beluister de podcast hierboven of via Spotify, of bekijk deze podcast hieronder.

Wil je nou meer weten over biodiversiteit? Bekijk dan deze korte uitleg vanuit de SDG’s over biodiversiteit en waarom het zo belangrijk is. Uiteraard is FMN in het verleden ook actief beziggeweest met de SDG's in onze videoserie "Doe eens duurzaam: FM & de SDG's". Bekijk eens de volgende afleveringen voor meer inspiratie:

  • SDG 15: Biodiversiteit en klimaatadaptatie? Ook daar draagt het facilitaire werkveld aan bij!
  • SDG 14: Duurzaam gebruik maken van oceanen, zeeën en maritieme hulpbronnen: de invloed van het facilitaire werkveld
  • SDG 2: Hoe facility management kan bijdragen aan het verduurzamen van de voedselketen
  • SDG 6: De rol van FM bij schoon water en sanitair: bewustwording en een duurzame keten

Bekijk deze aflevering